انواع کلم

کلم

با انواع کلم و ارزش تغذیه ای آنها آشنا شویم

انواع کلم از خانواده براسیکا (brassica) بوده و یکی از قدیمی ترین سبزیجات شناخته شده هستند. تمام ارقام کلم های پرورش یافته در نیوزیلند شامل کلم قرمز، کلم سبز یا کلم سفید، دارای برگ های صاف یا چین خورده و به شکل گرد یا بیضی شکل هستند. تغییرات طعم این کلم ها بسیار ظریف است.

با انواع کلم برای پرورش در گلخانه ها آشنا شویم

1- کلم سبز

این کلم ها، بهترین گونه کلم هستند که به طور گسترده پرورش می یابند و در تمام طول سال با انواع مختلف برای عرضه مداوم در دسترس هستند. Drumhead یک نوع محبوب کلم با برگ های فشرده و صاف است. Savoy برگ های شکننده و با طعم بسیار خوبی دارد.

2- کلم قرمز

این نوع از انواع کلم، سخت تر هستند و بافت محکم تری دارند. برگ های کلم قرمز کاملاً بسته بندی شده و با برگ های قرمز تیره یا زرشکی، رشد می کنند. به طور سنتی، این نوع کلم ها بیشتر از کلم های سبز نیاز به پخته شدن دارند. برای حفظ رنگ قرمز هنگام پخته شدن می توانید آب لیمو یا سرکه به آن اضافه کنید. کلم قرمز در تمام سال رشد می کند اما در پاییز و زمستان به وفور یافت می شوند.

3- کلم کاوولو نِرو یا Cavolo nero

4- کلم چینی یا Chinese cabbages

 

نکات مهم خرید انواع کلم که باید بدانید

برای خرید کلم باید دقت کنید که برگ های سر کلم باید ضخیم تر باشند، دارای رنگ یکنواخت بوده و برگ های خارجی آن تردتر است؛ این کلم ها برای مصرف، بهترین هستند.

دسترسی به انواع کلم در طول سال

  • موجود: در تمام سال

روش نگهداری کلم در خانه

انواع کلم را می توانید در کیسه های پلاستیکی در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه و آماده سازی کلم ها برای مصرف

برگ های سخت، درشت و آسیب دیده را از کلم ها جدا کنید. بسته به نیاز خود برای مصرف، برش بزنید یا خرد کنید. برای مصرف کلم ها، مدت زمان کوتاهی آنها را بپزید تا نرم شوند، اما هنوز کمی ترد باشند. بعد از پخت، هر چه سریعتر آنها را سِرو کنید.

کلم خام خرد شده ماده اصلی برای تهیه انواع سالاد کلم است. از برگ های کلم قرمز یا سبز به عنوان برگ برای تهیه دلمه کلم استفاده کنید. آن را با یک ماده شور یا مواد مورد نظرتان، پر کنید و در مایع بجوشانید تا نرم شود. ترشی کلم یک خوراکی محبوب است.

روش های پخت و پز انواع کلم

جوشاندن، بخار پز، مایکروویو، مخلوط با انواع سالاد و خوراک ها

فروش انواع کلم قرمز، کلم سبز و کلم سفید

انواع مختلف کلم را به صورت کامل یا به دو نیم یا چهار قسمت تقسیم کنید. برای حفظ طراوت کلم ها، هنگام برش دادن، آن را در کاغذ تمیزی بپیچید. روزانه، برگ های پلاسیده همه کلم ها را جدا کنید. آنها را در قفسه های یخچال دار و مرطوب نگه دارید. کلم های کوچک را در یک وعده، نصف کنید.

انواع کلم باید در دمای 0 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 90-100٪ نگهداری شود. کلم ها به اتیلن حساس هستند، بنابراین جدا از محصولات تولید کننده اتیلن نگهداری شوند.

مقالات تخصصی گلخانه ای را از این قسمت بخوانید…

انواع کلم

 

ارزش تغذیه ای انواع کلم قرمز، کلم سبز و کلم سفید

انواع کلم ها (سفید / سبز) منبع خوبی از ویتامین C و منبع ویتامین K هستند و حاوی مقدار قابل توجهی پتاسیم برای رژیم غذایی هستند.

کلم قرمز منبع خوبی از ویتامین C، منبع فیبر غذایی، ویتامین A، ویتامین B6 و حاوی پتاسیم است.

بین ارقام مختلف انواع کلم ها، تفاوت زیادی وجود دارد. به عنوان مثال، ویتامین C و B6 در کلم قرمز در مقایسه با کلم سبز، بسیار بالاتر است.

کلم ها مانند سایر اعضای خانواده براسیکا حاوی عناصر گیاهی بسیاری به ویژه گلوکوزینولات، کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی هستند.

اطلاعات تغذیه ای برای انواع کلم سفید و کلم سبز:

مقدار متوسط برای مصرف: 1 فنجان کلم خرد شده = 90 گرم

  • انرژی (کیلوژول بر کالری): 108
  • پروتئین (گرم): 1/3
  • چربی کل (گرم): 0/2
  • چربی های اشباع (گرم): 0/04
  • کربوهیدرات ها (گرم): 3/9
  • قندها (گرم): 3/9
  • فیبر غذایی (گرم): 1/8
  • سدیم (میلی گرم): 7
  • ویتامین C (میلی گرم): 13
  • ویتامین K (گرم): 10
  • پتاسیم (میلی گرم): 250
  • فولات (میکروگرم): 20
  • نیاسین (میلی گرم): 0/3
  • ریبوفلاوین (میلی گرم): 0/08
  • تیامین (میلی گرم): 0/04
  • ویتامین A (میکروگرم): 1
  • ویتامین B6 (میلی گرم): 0/11
  • ویتامین E (میلی گرم): 0
  • کلسیم (میلی گرم): 39
  • آهن (میلی گرم): 0/3
  • سلنیوم (میکروگرم): 0/4
  • روی یا زینک (میلی گرم): 0/1

اطلاعات تغذیه ای برای کلم قرمز:

مقدار متوسط برای مصرف: 1 فنجان کلم خرد شده = 90 گرم

  • انرژی (کیلوژول بر کالری): 121
  • پروتئین (گرم): 1/7
  • چربی کل (گرم): 0/3
  • چربی های اشباع (گرم): 0/05
  • کربوهیدرات ها (گرم): 3/4
  • قندها (گرم): 3/4
  • فیبر غذایی (گرم): 2/9
  • سدیم (میلی گرم): 32
  • ویتامین C (میلی گرم): 55
  • پتاسیم (میلی گرم): 270
  • فولات (میکروگرم): 18
  • ویتامین A (میکروگرم): 110
  • ویتامین B6 (میلی گرم): 0/21
  • آهن (میلی گرم): 0/6

 

ترجمه تخصصی: همیار گلخانه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *