انواع کلم بروکلی و ارزش تغذیه ای آن

کلم بروکلی

با انواع کلم بروکلی و ارزش تغذیه ای آن آشنا شویم

کلم بروکلی در زبان ایتالیایی به معنای “جوانه های کوچک” است و یکی از اعضای خانواده براسیکا (brassica) است. کلم بروکلی یکی از بهترین و محبوب ترین سبزیجات برگ سبز است و به طور گسترده ای در تهیه انواع خوراک ها مصرف می شود. این نوع کلم در واقع می تواند یکی از پرفروش ترین محصولات گلخانه ای باشد.

طعم خاص کلم بروکلی، شناخته شده است و مزایای بسیاری برای سلامتی دارد. ساقه ها، جوانه ها و بیشتر برگ های انواع کلم بروکلی، خوراکی است.

مقالات تخصصی همیار گلخانه را از این قسمت بخوانید….

 

انواع کلم بروکلی

انواع کلم بروکلی و ارزش تغذیه ای آن

انواع کلم بروکلی و ارزش تغذیه ای آن

 

1-جوانه کلم بروکلی (یا کالابرا)؛ Sprouting broccoli یا calabrese

کلم بروکلی کالابرا، محبوب ترین نوع این کلم است و فقط به عنوان کلم بروکلی شناخته می شود. سرهای این کلم به رنگ سبز مایل به آبی تیره بوده و دارای ساقه هایی محکم است که به راحتی در هم فرو رفته اند. فراموش نکنید که از استفاده از کلم بروکلی با برگ های زرد یا گل های زرد روی جوانه ها خودداری کنید.

** کلم بروکلی رومانسکو، گونه ای از انواع کلم بروکلی است که دارای سر خوشه های سبز روشن است که نوک تیز بوده و کمی به مرجان شباهت دارد. فروش این نوع کلم بروکلی، محدود است.

2- Chinese broccoli؛ Chinese sprouting broccoli؛ یا Chinese kale (gaai laan)

کلم بروکلی چینی؛ این نوع کلم بروکلی همچنین به عنوان کلم بروکلی جوانه چینی، کلم پیچ چینی شناخته می شود.

کلم بروکلی چینی دارای ساقه های سبز و دراز (قطر حدود 2 سانتی متر و طول 20 سانتی متر)، گل های سفید و برگ های سبز است که بر روی آنها یک تیرگی سفید وجود دارد. گلهای این نوع کلم بروکلی باید به جای شکوفه کامل، به شکل جوانه باشند. برای تهیه کلم بروکلی چینی، برگ ها را خرد کنید. ساقه را پوست بگیرید تا از لایه فیبری آن رها شوید. آن را به قطعات یک اندازه تقسیم کنید.

3- بروکولینی یا Broccolini

این نوع از انواع کلم بروکلی، یک تلاقی طبیعی بین کلم بروکلی و کلم بروکلی چینی است. بروکولینی یک ساقه بلند و باریک دارد که در آن، جوانه هایی شبیه به گل کوچک قرار دارد و به نوعی، تلاقی گل کلم های بروکلی و مارچوبه است.

نکات مهم در خرید انواع کلم بروکلی

سعی کنید انواع کلم بروکلی با خوشه های جوانه زده، فشرده و فاقد رنگ زرد یا جوانه های باز شده و بزرگ را انتخاب کنید. سرهای کلم بروکلی باید به رنگ سبز تیره یا رنگ بنفش باشند (به غیر از کلم رومانسکو، کلم بروکلی نارنجی و گل کلم بروکلی – آنها سبز روشن تر هستند).

دسترسی به انواع کلم بروکلی

  • موجود: در تمام سال.

چگونه کلم بروکلی را برای تهیه غذا آماده کنیم؟

بهتر است کلم بروکلی را در کیسه های پلاستیکی در یخچال قرار دهید. پس از خرید و خرد کردن، بلافاصله باید استفاده کنید.

ساقه های کلم بروکلی را اصلاح کرده و سرهای کلم را به قسمت هایی با اندازه یکسان تقسیم کنید. ساقه ها را می توانید متصل به گلها جدا کنید. روش دیگر این است که ساقه ها را می توانید جدا کنید، ریز خرد کنید و در سیب زمینی سرخ شده و سوپ استفاده کنید. همچنین می توانید برای تهیه انواع سالاد مصرف کنید.

انواع کلم بروکلی معمولاً به صورت پخته شده، خورده می شود، اما باید آن را تا زمانی که نرم و کمی ترد شود، بپزید. با استفاده از روش هایی مانند بخارپز کردن، مایکروویو و سرخ کردن آماده کنید. برای سفید کردن کلم بروکلی، به سادگی می توانید تکه های کلم ها را به مدت 1-2 دقیقه در آب جوش قرار دهید، آبکشی کرده و در زیر آب سرد، خنک کنید. سفید کردن کلم بروکلی باعث بهبود طعم، رنگ و بافت آنها می شود.

انواع کلم بروکلی یکی از پر کاربردترین سبزیجات است. می توان آن را به صورت خام یا کمی نرم شده سرو کرد و در سالادها، ماکارونی، املت، کیک، سوپ و به عنوان یک غذای فرعی استفاده کنید.

روش های پخت و پز کلم بروکلی

جوشاندن، بخار پز، مایکروویو، تفت دادن

فروش انواع کلم بروکلی

از آنجا که کلم بروکلی، بسیار فسادپذیر است، برای خرید کلم بروکلی، سبزیجات تازه و در یخ نگهداری شده را خریداری کنید. کلم هایی که در یخچال ها نگهداری شده اند همیشه تازه باقی می مانند. بهتر است مقادیر کم از کلم ها را بخرید و هر بار، آنها را تازه مصرف کنید. این کلم ها در کنار گل کلم، برای تهیه انواع خوراک ها مهم هستند.

انواع کلم بروکلی در دمای 0 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 100-90٪ نگهداری می شود. کلم بروکلی بسیار حساس به اتیلن است، بنابراین جدا از میوه ها و سبزیجات تولید کننده اتیلن باید آنها را ذخیره کنید.

ارزش تغذیه ای کلم بروکلی

کلم بروکلی منبع خوبی از ویتامین C است و یک وعده آن، معادل [1 فنجان]، به راحتی ویتامین C یک بزرگسال را برای یک روز تأمین می کند. کلم بروکلی همچنین منبع خوبی از فیبر غذایی، فولات، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین A، ویتامین B6 است و حاوی مقدار قابل توجهی پتاسیم برای رژیم غذایی است. عناصر غذایی گیاهی از جمله گلوکوزینولات، ترکیبات فنلی و کاروتنوئیدها در کلم بروکلی به وفور یافت می شود.

کلم بروکلی از نوع بروکلینی، منبع خوبی از ویتامین A و ویتامین C است.

اطلاعات تغذیه ای کلم بروکلی و کلم بروکولینی

اطلاعات تغذیه ای برای یک وعده متوسط کلم بروکلی؛ معادل 1 فنجان = 91 گرم

  • انرژی = 140
  • پروتئین = 3/8 گرم
  • چربی کل = 0/5 گرم
  • چربی اشباع = 0/04 گرم
  • کربوهیدرات = 1/8 گرم
  • قندها = 1/8 گرم
  • فیبر غذایی = 3/4 گرم
  • سدیم = 7/4 میلی گرم
  • ویتامین C = 99 میلی گرم
  • فولات = 49 میکروگرم
  • نیاسین = 1/2 میلی گرم
  • ریبوفلاوین = 0/19 میلی گرم
  • ویتامین A = 105 میکروگرم
  • ویتامین B6 = 0/33 میلی گرم
  • پتاسیم = 350 میلی گرم
  • تیامین = 0/08 میلی گرم
  • ویتامین E = 0/98 میلی گرم
  • آهن = 0/6 میلی گرم
  • روی = 0/5 میلی گرم

اطلاعات تغذیه ای برای یک وعده متوسط کلم BROCCOLINI؛ معادل 1 فنجان = 91 گرم

  • انرژی = 168
  • پروتئین = 3/5 گرم
  • چربی کل = 0/0 گرم
  • چربی اشباع = 0/0 گرم
  • کربوهیدرات = 6/9 گرم
  • قندها = 2/3 گرم
  • فیبر غذایی = 1/2 گرم
  • سدیم = 29 میلی گرم
  • ویتامین C = 60 میلی گرم
  • کلسیم = 55 میلی گرم
  • ویتامین A = 259 میکروگرم
  • آهن = 0/55 میلی گرم

ترجمه تخصصی: همیار گلخانه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *