انواع خیار و ارزش تغذیه ای آن

خیار

با انواع خیار و ارزش تغذیه ای آن آشنا شویم

انواع خیار، جز محبوب ترین و پرفروش ترین محصولات گلخانه ای است. خیار گلخانه ای را می توان به بهترین شکل پرورش داد. تصور می شود که منشأ خیار از جنوب آسیا بوده و در هند نیز بسیار محبوب بوده است.

انواع ارقام خیار سرانجام به اروپا گسترش یافتند، جایی که برای مدت طولانی از آنها برای رفع تشنگی استفاده می شد، زیرا خیار حاوی 96٪ آب است. خیار با هندوانه در ارتباط است و به طور مکرر در سالاد استفاده می شود و طعم جالبی به آن می افزاید. در بازار میوه و سبزیجات می توان انواع مختلف خیار را خریداری کرد. خیار، یکی از بهترین میوه های گلخانه ای برای پرورش در گلخانه و راه اندازی یک کسب و کار پرسود است.

مقالات میوه و سبزیجات گلخانه ای را از این قسمت بخوانید….

 

با انواع خیار آشنا شویم

انواع خیار و ارزش تغذیه ای آن

انواع خیار و ارزش تغذیه ای آن

 

1- خیار تلگرافی یا خیار کشیده و باریک

این نوع خیار، محبوب ترین گونه خیار است و باید در محیطی زیر پوشش شیشه ای کشت شود. طول این خیارهای کشیده، معمولاً 30 تا 45 سانتی متر است و اغلب به صورت جداگانه در پلاستیک بسته بندی می شود، زیرا پوست آن بسیار نرم است و به راحتی آسیب می بیند. پوشش پلاستیک، خشک شدن و نرم شدن خیار را متوقف می کند.

پوست انواع خیار تلگرافی نیازی به لایه برداری ندارد. از آنها غالباً به عنوان خیار بی دانه نام برده می شود زیرا هنگام برداشت در بهترین حالت، دانه ها نابالغ هستند و یا عملاً دانه ای در درون خیارها وجود ندارند.

2- خیار کوتاه

گاهی اوقات این نوع را خیار استاندارد یا خیار کُلُفت می نامند. این نوع خیارها، کوتاه هستند و سطح آن کمی ناهموار است. در تمام سال در فضای داخلی و سرپوشیده رشد می کنند، همچنین می تواند در تابستان در فضای باز پرورش یابند. پوست یک خیار استاندارد کوتاه نسبت به خیار تلگرافی، ضخیم تر و سخت تر است و معمولاً پوست آن جدا می شود. برای برخی موارد استفاده، دانه های این خیارها نیز برداشته می شوند.

3- خیار سیبی

خیار سیبی، یکی از انواع خیار است که تقریباً ناشناخته باقی مانده است. این نوع، یک خیار به رنگ زرد کمرنگ است که قطری در حدود 9 سانتی متر دارد و طول آن نیز حدود 12 سانتی متر است. این خیار، مثل سیب، ترد است و طعم شیرین بسیار ملایمی دارد. پوست خیار سیبی می تواند کاملاً سخت باشد بنابراین معمولاً پوست آن باید جدا شود.

4- خیار Gherkin

این نوع خیار، از نظر اندازه، بسیار کوچک است، بین 5-10 سانتی متر طول دارد و فقط برای تهیه انواع ترشی پرورش داده می شوند.

5- خیار لبنانی

خیار لبنانی، پوستی سبز، گوشته سفید دارد و طول آن فقط 12-15 سانتی متر است. خیار لبنانی دارای بافتی آبدار و پوستی لطیف است که نیازی به پوست کندن ندارد. به نظر می رسد شبیه مینی خیار است اما کمی طول آن بلندتر است.

6- مینی خیار یا خیار کوکتلی

یکی از انواع خیار، در کنار ارقام بالا، مینی خیار است. مینی خیار یا خیار کوکتلی شبیه خیار لبنانی است. آنها پوستی سبز و گوشته سفید دارند اما طول آنها فقط 9-11 سانتی متر است. آنها بسیار شیرین و آبدار هستند و پوستی لطیف دارند و نیازی به لایه برداری و پوست کندن آنها نیست.

درباره ویژگی های گلخانه صنعتی بیشتر بدانید…..

 

نکات مهم در خرید انواع خیار

خیارهایی با پوست سفت و یک دست را انتخاب کنید. رنگ خیار در انواع خیارهای تلگرافی و خیار کوتاه مهم است. یک رنگ سبز جذاب و پررنگ به خریدار اطمینان می دهد که خیارها اخیراً برداشت شده و به بازار آمده اند، در حالی که یک رنگ سبز مایل به زرد یا زرد، نشان می دهد خیارها تازه نیستند یا بیش از اندازه روی بوته باقی مانده اند.

دسترسی به انواع خیار در طول سال

  • خیار تلگرافی: تمام سال در دسترس است
  • خیار کوتاه و خیار سیبی: دسامبر تا فوریه در دسترس است

انواع خیار را در گرم ترین مکان در یخچال نگهداری کنید و بلافاصله آنها را مصرف کنید. در فصل های خنک تر سال می توان خیارها را در مکانی مناسب ذخیره کرد. بهتر است خیارهای لبنانی همیشه در یخچال نگهداری شوند.

طرز تهیه انواع خیار برای انواع خوراک و غذا

خیارهای جوان تر، پوستی ملایم و لطیف دارند و پوست کندن آنها ضروری نیست. خیارهای تلگرافی، لبنانی و خیار کوکتلی هرگز نیازی به پوست گرفتن ندارند.

خیار به عنوان یک سبزی در سالاد از محبوبیت بیشتری برخوردار است. از برش های خیار خام می توانید هنگام سرو نوشیدنی خنک استفاده کنید. از انواع خیار می توان در سوپ سرد نیز استفاده کرد. آنها را می توانید خرد کنید یا تفت دهید، یا رنده کنید و با شربت در فصل تابستان بخورید.

روش های پخت و پز انواع خیار

مایکروویو، بخار پز، خام در سالادها یا نوشیدنی ها

فروش انواع خیار

انواع مختلف خیار را با هم در قفسه های یخچالی نگهداری کنید که مشتری بتواند طبق نیاز خود، آنها را خریداری کند. اطمینان حاصل کنید که درجه حرارت نگهداری خیارها از 5 درجه سانتیگراد پایین نمی آید، زیرا سرما، آسیب به خیارها وارد می کند.

انواع خیار بهتر است در دمای 10-12 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 98-90٪ نگهداری شود. دمای پایین باعث خنک شدن خیارها می شود. خیار به اتیلن حساس است بنابراین جدا از میوه و سبزیجات تولید کننده اتیلن نگهداری شود.

با ارزش تغذیه ای انواع خیار آشنا شویم

خیار لبنانی تقریباً دو برابر بیشتر، ویتامین C و ویتامین A در مقایسه با سایر ارقام خیار تأمین می کند. پوست کندن خیار مقدار فیبر غذایی آن را کمی کاهش می دهد. محتوای آب خیار زیاد است. مهم ترین ویژگی ها و ارزش غذایی خیار را در قسمت زیر مشاهده می کنید:

ارزش غذایی خیار؛ اندازه متوسط برای مصرف = نصف فنجان یا معادل 75 گرم

ارزش غذایی خیار در هر 100 گرم ماده غذایی

  • انرژی = 51 کالری
  • پروتئین = 0/8 گرم
  • چربی کل = 0 گرم
  • چربی اشباع = 0 گرم
  • کربوهیدرات = 1/9 گرم
  • قندها = 1/8 گرم
  • فیبر غذایی = 0/8 گرم
  • سدیم = 2 میلی گرم
  • ویتامین C = 1 میلی گرم

ترجمه تخصصی: همیار گلخانه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *